Elfeledve magányosan halt meg a csodálatos színésznő.. Horváth Terire emlékezünk, ma 14 éve halt meg.

Hiába volt zseniális színésznő, a szókimondása miatt évtizedeken át mellőzték. Megkeseredve, elfeledve halt meg a Ludas Matyiban Piroskát, az Indul a bakterházban pedig a Banyát játszó Horváth Teri. Következzék 14 pillanat a száműzött színésznő életéből!- írja az újságmúzeum

1. 1929. augusztus 18-án született Rábatamásiban, egy földműves családban.

2. A tanítója, Jászai András vette észre, hogy a kis Teriben színészi vér csörgedezik, ő szerepeltette először színpadon, még Rábatamásiban. Jászai amúgy rokona volt a híres színésznőnek, Jászai Marinak.

3. Az ötgyermekes família 1946-ban, a jobb élet reményében költözött Rábatamásiból Balfra, ott kaptak ugyanis földet. Horváth Teri 17 éves volt ekkor.

4. A tragikus sorsú Soós Imrével a Ludas Matyiban alkottak szerelmespárt. Sokan azt gondolták, az életben is együtt vannak, de Horváth Teri állította, nem volt több köztük a barátságnál. „Olyan volt a mi barátságunk, hogy abból nem lehetett szerelem” – nyilatkozta egyszer.

5. Soós Imre öngyilkossága nagyon megviselte Horváth Terit – a fiatal színész csupán 27 éves volt, mikor megölte magát -, de érezte, hogy idővel bekövetkezhet a tragédia. Szerinte Soós gyorsan élt, mindig sietett. Mintha tudta volna, hogy rövid időt tölt itt ezen a földön.

6. Sokáig úgy tűnt, a színésznő legendás pályát fut be, ám a szókimondó stílusa miatt nem kedvelték a rendezők, idővel pedig pártvonalon sem nézték jó szemmel az őszinte szavakat. Hiába volt az ország egyik ünnepelt színésznője, szépen lassan kiírták a szerepekből.

7. Egy ideig kereste az okát, próbált visszatérni, de aztán feladta. Csók István egykori műteremlakásában élt a férjével, a szintén mellőzött festőművésszel, Konfár Gyulával, aki azzal próbálta vigasztalni az alkotástól megfosztott Horváth Terit, hogy számtalan kedves portrét festett róla.

Hatalmas horror baleset, legkevesebb heten meghaltak! -Rohantak a mentők: Közel 8 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 8 kilométeres!

Újabb horror baleset történt ma reggel, legkevesebb heten meghaltak - Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:

Drámai hír! ALIG pár perce érkezett a szomorú hír! Koltai Róbertről van szó! Az egész országot megrázta a tragikus hír…!

Koltai Róbertet egy rejtélyes betegség kínozza, ami sok bosszúságot okoz neki a mindennapokban. A népszerű

Nyilvánosságra hozták Vágó István búcsúztatójának helyszínét és időpontját! Aki tisztelte és szerette ITT és ekkor tud végső búcsút venni tőle

Nyilvánosságra hozták Vágó István búcsúztatójának helyszínét és időpontját. Aki szeretne végső

Most érkezett! A Mentőszolgálat jelezte, hogy hibáztak Gálvölgyi János esetében, de…

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tegnap kifejtette, hogy azért, mert valaki ismert –